sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

LG P210 -- tehoa toimistokäyttöön

LG ei ehkä ole kovin monen tuntema tietokonevalmistaja. Kuitenkin sen valmistavat kannettavat tietokoneet ovat varteenotettavia vaihtoehtoja uuden läppärin hankkijalle. LG:n uutuusmalli LG P210 on mukavan kevyt kannettava, joka sopii itselleen aidosti liikuteltavaa toimistokannettavaa etsivälle.

P210:n prosessoriteho riittää kaikkeen tavanomaiseen työkäyttöön. Corei3:n nopeus on 1,33 GHz. Neljän gigatavun muistikaan ei muodostu ongelmaksi toimistosovelluksia ajettaessa tai kevyessä kuvankäsittelyssä.



Uusien 3d-pelien pelaajan kannattaa kuitenkin jättää tämä kannettava tietokone väliin, sillä koneen integroidussa näytönohjaimessa ei riitä vääntöä pelikäytttön.

12,5" näyttö riittää mainiosti toimistosovelluksien käyttöön. Näytön resoluutio on tavanomainen 1368x768 pikseliä. Mattapintainen näyttö on helppolukuinen.

Kannettavan akku kestää melko hyvin: neljän tunnin akunkesto riittää jo vähän pidempää automatkaa varten. Junissahan on nykyään käytössä verkkopistoke, joten junamatkalaiset eivät enää ole riippuvaisia akunkestosta. Koneen keveys (1,3 kg) puoltaa myös koneen ostamista, jos kone tulee aidosti matkakäyttöön. Neljän kilon tehokannettavaa harva jaksaa todellisuudessa kanniskella ympäri kaupunkia tai maailmaa -- hiukan yli kilon painoinen kannettava liikkuu mukana paljon mukavammin!