maanantai 28. marraskuuta 2011

Älypuhelin vähentää kannettavan tietokoneen tarvetta

Loppukesästä vaihdoin nokialaiseni uuteen iPhoneen. Olin vuosien ajan ihmetellyt, miksi niin monet tuntemistani ihmisistä hehkutti iPhonen erinomaisuutta.

Enää en ihmettele. Olen muutaman kuukauden aikana korvannut hyvin suuren osan kannettavan tietokoneen käytöstä iPhonella: tarkistan sillä gmailin, kommentoin Facebook- ja Google Plus -päivityksiä ja pelaan satunnaisen erän shakkia tai Angry Birdsiä.

Oikeastaan tarvitsen kannettavaa tietokonetta ainoastaan tekstinkäsittelyyn ja taulukkolaskentaan. Pidempien sähköpostien kirjoittaminen sujuu myös perinteisellä näppäimistöllä hipaisunäytöllä hipsuttelua sujuvammin.

Mutta voisinko sitten luopua kannettavasta tietokoneesta kokonaan?

Tällä hetkellä valintani ehkä kohdistuisi minikannettavan sijaan hiukan kalliimpaan Applen kannettavaan. AirBook tai ProBook täyttäisivät käytännössä kaikki tietojenkäsittelyyn liittyvät tarpeeni. Ulkoisella näppäimistöllä ja näytöllä varustettuina ne täyttäisivät pöytätietokoneen tarpeen enemmän kuin mainiosti.

Samalla Applen kannettavat ovat riittävän ohuita ja keveitä ollakseen aidosti kannettavia: en suin surminkaan ostaisi jättinäytöllä varustettua muovikuorista Windows-konetta, vaikka ne maksavatkin muutaman sata euroa vähemmän kuin Applen kannettavat.

Toisaalta tällä hetkellä minulla ei ole erityistä yllykettä edes hankkia uutta kannettavaa. Työpaikkani tarjoaa työtehtävien hoitamiseen Applen kannettavan, kotona minulla työpöytäkäytössä pari Linuxilla pyörivää noin seitsemän vuoden ikäistä pöytäkonetta. Samsung N210 täyttää tällä hetkellä mobiilin tietojenkäsittelyn tarpeet: sillä voin vaikka kirjoittaa pari blogiartikkelia kahvilassa -- kun sille päälle satun.

Tarvitsetko itse vielä kannettavaa tietokonetta? Vai oletko siirtynyt pelkästään kannettavan tietokoneen käyttöön?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti