keskiviikko 23. kesäkuuta 2010

Asus ROG G73J - pelimiehen tehomikro

Viime keväänä markkinoille alkoi tulla Intel core i -sarjan prosessorilla varustettuja kannettavia tietokoneita. Uudet kannettavat tietokoneet riittävätkin myös raskaampien sovellusten pyörittämiseen, sillä kannettavissa hurisee nykyään kaksiytiminen Core i5 tai peräti neliytiminen Core i7.

Tehokkaasta prosessorista on tietysti sekä etua että haittaa. Tehon ja runsaan muistin ansiosta uudet kannettavat sopivat myös pelikäyttöön. Toisaalta raskaiden sovellusten pyörittämisestä seuraa sähkönkulutuksen kasvu ja koneiden käyttölämpötilan nousu.

Esimerkiksi Asuksen ROG G73J soveltuu erinomaisesti pelimiehen kannettavaksi mikroksi. Koneen sisuksissa piilee Intel Core i7 820 QM -prosessori, muistia on hulppeat 6 gigaa (ddr3) ja grafiikan tuottamisesta vastaa ATI Mobility Radeon HD 5870.

Näytön resoluutio on mukavat 1920x1080 pikseliä (17,3 tuumaa). Kiintolevyissäkään ei ole säästelty, sillä koneessa hurisee peräti kaksi puolen teratavun (7200 rpm) kiintolevyä. Blue-ray-asema kuuluu luonnollisesti perusvarustukseen.

Koneella on hintaa 2499 euroa. Kovan hinnan vastineeksi peluri tai tehofriikki saakin viimeistä huutoa olevan koneen. Käyttöjärjestelmänä on luonnollisesti Windows 7 Ultimate 64-bit, eikä edullisempien kannettavien vakioksi muodostunut Home Premium -versio käyttiksestä.

Hinnan ja sähkönkulutuksen lisäksi monia saattaa arveluttaa koneen koko. Kone ei ole mikään salkkumikro, sillä 420 x 310 x 57 mm kokoinen ja 3,9 kilon painoinen kannettava vaatii salkun sijaan pikemminkin matkalaukun kantovälineekseen. Tätä konetta ei siis kovin helpolla siirrellä paikasta toiseen.

Toisaalta harva tehokannettavan ostaja käyttää konettaan kovin mobiilisti. Tehokannettavat ovat pikemminkin pöytäkoneen kuin matkatyökalun korvikkeeksi suunniteltuja tietokoneita.

Asuksen plussapuoliin kuuluu kuitenkin luokassaan kohtuullinen akkukesto: 70 minuuttia raskaassa käytössä. Tämä ei tietenkään riitä kovinkaan kummoiseen työrupeamaan, saati sitten täysmittaisen elokuvan katseluun.

Yhteenveto: Asus korvaa tehomikron, matkakäyttöön siitä ei ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti