maanantai 24. toukokuuta 2010

Asus - miniläppäreitä ja kannettavia tietokoneita

Muutama vuosi sitten Asus oli edelläkävijä: kun tavallista kannettavaa tietokonetta pienemmät miniläppärit tulivat markkinoille, oli Asuksen Eee PC -sarja yksi suosituimmista minikannettavista. Vuonna 2007 markkinoille tulleiden miniläppäreiden käyttöjärjestelmänä oli Linux, mitä monet kuluttajat pitivät epäilyttävänä. Pian Asus siirtyi käyttämään Windowsia minikannettaviensa käyttöjärjstelmänä.

Tällä hetkellä Asus valmistaa monia kannettavia tietokoneita. Osa näistä on edullisia ja kevyitä minikannettavia, kalliimpien kannettavien tietokoneiden vääntö riittää monenlaiseen tietojenkäsittelyyn.

Asuksen halvin kannettava tietokone tälä hetkellä on Eee PC 1005P Seashell. Tämän miniläppärin suositushinta on ainoastaan 319 euroa. Tähän hintaan saat Windows 7 Starter -käyttöjärjestelmän, 1,66 GHz Atom-prosessorin, 1 GT muistia ja 160 GT kovalevyn. Akun kestoajaksi valmistaja lupaa maksimissaan peräti 11 tuntia. Pitkä käyttöaika on luonnollisesti johtanut teknisiin kompromisseihin.

Jos tarvitset edullista minikannettavaa, jonka käyttöaika on mahdollisimman pitkä, on Eee PC 1005P vaikea ohitettava. Jos koneen hinta vielä putoaa mallin entisestään ikääntyessä, voi tämä kannettava tietokone olla erittäin hyvä valinta kevyeen matkakäyttöön-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti